Visie

Xplore is dé eigentijdse middenschool waar je kennis en vaardigheden verwerft die jou helemaal futureproof maken.

VERNIEUWEND ONDERWIJS

We streven naar een maximale leerwinst en ontwikkeling voor elke individuele leerling door sterke punten van traditioneel onderwijs te combineren met troeven van methodeonderwijs. We houden daarbij een open blik op de toekomst en de maatschappij.

SAMEN VERBINDEN

Door de kleinschaligheid van Xplore biedt het vaste team leerkrachten maximale coaching om elke jongere tot volle ontplooiing te laten komen. Door respectvol met elkaar om te gaan en aandacht te schenken aan normen en waarden dragen we bij aan een verrijkte en waardevolle samenleving. Het open karakter van de campus werkt verbindend met ouders, de buurt en de natuur. Kortom, Xplore is een warme school.

MEE MET ONZE TIJD

Het project laptops in de klas bereidt jongeren voor op de digitale wereld van vandaag en morgen. Heel de campus is voorzien van een sterk wifi-netwerk. Naast digitale leermethodes werken we ook met handboeken. De nieuwe technologische en wetenschappelijke uitrusting in het STEM-lokaal stimuleert het onderzoekend leren.

LESTIJD WORDT LEERTIJD

Ons onderwijs wijkt af van het traditioneel lessenrooster. We stappen deels af van de verschillende ‘vakken’ en benadrukken de samenhang tussen leerstof en vakgebieden door verbanden te leggen en leerlingen tot grotere inzichten te brengen. Theoretische instructiemomenten worden opgevolgd door zelfstandig werk en kennis wordt toegepast in reële projecten.

DICHT BIJ DE NATUUR

De buitenklas biedt ruimte voor exploratie en studie in de natuur of om bij mooi weer in openlucht te leren. Tiny Forest Xscape is de uitvalsbasis, een bos grenzend aan de campus, waar onze leerlingen als ‘X-rangers’ ook zorgen voor het onder- en behoud.

OPEN KARAKTER

De muren van Xplore zijn letterlijk en figuurlijk gesloopt. We huizen in een moderne, ecologische, veilige en open leeromgeving met veel lichtinval en modulair meubilair. We gaan voor een open leeromgeving en een open houding.

MIDDENSCHOOL XPLORE

dé innovatieve middenschool

Emiel Blangenoisstraat 6
2900 Schoten

(03)641 94 81

info@go-xplore.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

INSCHRIJVEN

Wil je je kind inschrijven in onze fijne middenschool? Via de onderstaande knop kom je precies te weten hoe dat in het werk gaat.

Schrijf nu in